Posjetiteljima moje stranice i svim ljudima dobre volje


"Neka put bude uvijek ispred tebe.

Neka vjetar bude uvijek iza tebe.
Neka ti sunce grije lice
i kiša nek’ meko natapa tvoja polja.
Dok se opet ne sretnemo,
neka te Bog drži na dlanu svoje ruke.


Irski blagoslov"

Posjetiteljima moje stranice i svim ljudima dobre volje

KRUG ZA TRG - MANIPULACIJA MEDIJA

Vrlo poštovani,

 Evo primjera „umijeća“ „hrvatske“ medijske manipulacije koja se može nazivati medijskim zločinom! Na portalu Index. Hr, istinoljubivi demokratski i časni novinari, vođeni naravno novinarskom etikom, izvješćujući s IV prosvjednog komemorativnog okupljanja na trgu pred Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, slože („montiraju“):

-      Fotografiju prosvjednika tobožnjih „mladih antifašista“ s njihovog protuprosvjeda od 13. prosinca 2008. godine;

-      Potom dovedu svog manekena s ustaškom kapom na glavi da ga fotografiraju ispred tih protuprosvjednika od, ponavljam,
      13. Prosinca 2008., sto je vidljivo i po zimskoj garderobi „manekena“ i protuprosvjednika;

-      Onda u tekstu napisu prezime Tomašević kojem dodijele citat kojeg Tomaševic ni 13. prosinca 2008, niti 08. 05. 2010. nije u tom obliku izgovorio. No, taj iz konteksta cijele rečenice i stvarnog oblika izgovorenih rijeci izvučeni citat zapravo i nije pogrešan, ali to nije opravdanje da se ne citira točno izgovorena misao onoga čije se prezime spominje! Ali to je valjda sloboda novinarske sinteze izgovorene rijeci!

-      Međutim, da to ne bude sve, portal index.hr objavi notornu laz, da se skupu obratio gospodin Zvonko Busic! Na sveopće zaprepaštenje samog gosp. Bušića koji eto, nije do vijesti s portala index.hr niti znao da je jučer govorio na skupu u Zagrebu!

Da li novinari portala index.hr imaju kakve halucinacije, priviđenja ili zle fašističko-komunističke, totalitarne namjere!  
Stoga ovaj prilog dostavljam svima Vama s popisa mojih primatelja, vrlo poštovani i dragi suradnici, prijatelji, poznanici, ljudi dobre volje te djelatnici sredstava javnog obavješćivanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, državnim tijelima vlasti u Republici Hrvatskoj i delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj na uvid, razmatranje i djelovanje protiv ovakvih pojava u hrvatskom društvu 2010. godine!!

Željko Tomašević


Tekst: S.C.H.

Foto: Index / Ilustracija
GRAĐANSKA inicijativa pod nazivom "Krug za trg" održala je danas pred Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu prosvjed, zahtijevajući promjenu imena Trg maršala Tita u nekadašnji naziv Kazališni trg.

Ista je inicijativa slične prosvjede, s identičnim zahtjevom, održala i prije, a na ovom četvrtom po redu okupljanju organiziranom upravo na dan kada su partizanske jedinice 1945. godine ušle u Zagreb, okupilo se nekoliko stotina građana.

Tomašević: U Zagreb su 1945. zapravo ušli četnici
Sudionici protesta nosili su i transparent na kojem je istaknut popis "jugoslavenskih komunističkih stratišta u Zagrebu i okolici", a član koordinacijskog odbora “Kruga za trg” Željko Tomašević u svojem je govoru objasnio da su se "na današnji dan, na koji je 1945. godine komunistička vojska, u kojoj su ustvari bili četnici, ušla u Zagreb, okupili kako bi ponovno od hrvatske vlasti zatražili da primjenjuje Rezoluciju Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu koja obvezuje da se oda počast žrtvama totalitarizma, što je u suprotnosti s veličanjem komunističkog diktatora Tita".

Tomašević je upozorio kako "postoje dokumenti koji dokazuju da je Tito s par stotina metara nadgledao egzekucije sjekirom na kraju Drugog svjetskog rata".

Koordinatorica inicijative "Krug za trg" Maja Runje naglasila je da je protest utemeljen na Deklaraciji Hrvatskog sabora o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarne komunističke vladavine u Hrvatskoj i Rezoluciji Vijeća Europe.

Okupljenima se potom obratio i Zvonko Bušić, koji je nedavno pušten iz američkog zatvora nakon odslužene 32 godine robije zbog otmice zrakoplova 1976. godine. "Tito je bio ključna osoba u tragediji hrvatskog naroda i bedastoća je misliti da nije znao za masovna ubojstva. Treba maknuti njegovo ime s ovog trga jer je stajao na ideji antihrvatstva i bio protiv hrvatske države", kazao je Bušić.



http://www.viktimologija.hr